top of page

Lecția 3: VIAȚA TERESTRĂ LIVE DIN BUCEGI, MUNTENIA

20 mai, 2021

A treia lecție a fost transmisă joi, 20 mai, de la ora 11.00! Am fost în inima Bucegilor, la 1650m altitudine, aproape de platoul Padina.

Lecția inclus filmări cu drona, jocuri, un experiment și momente de interacțiune cu toți participanții conectați live.


Gazdele au fost:

  • Irina Constantinescu, profesoară de geografie, directoare a Eco-școlii Cândești-Vale (Dâmbovița), alumnă Aspire Teachers, coordonatoare a rețelei de profesori „Educație la înălțime”,

  • Alexandru Colțoiu, directorul Administrației Parcului Natural Bucegi.

Tema a fost obiectivul de dezvoltare durabilă viața terestră și-a propus să familiarizeze elevii cu interdependența organismelor vii într-un ecosistem special (pădurea), cu vegetația și fauna din Bucegi și să-i motiveze să întărească relația cu natura.

Lecția 3-1: About

După lecție

Nicio lecție fără reflecție, așa că vă invităm să clarificați și să consolidați câteva mari idei pe care materialul video le-a invocat, în funcție de nivelul clasei:

  • Lecția a fost despre viața terestră într-un ecosistem special, într-o pădure din Parcul Natural Bucegi. Ce cuvinte noi au descoperit copiii? (buceag, miceliu, ranger, etajele pădurii…). Ce înseamnă lanț trofic? Dați exemple.

  • Ce s-ar întâmpla dacă nu am mai avea păduri? Dar dacă n-ar mai exista căprioare?

  • Cum depind oamenii de pădure? (aici puteți oferi o diversitate de exemple, de la oxigen, lemne, combustibili la hrană, medicamente sau sănătate mintală. Folosiți ocazia ca să arătați că oamenii sunt animale sociale, nu sunt separate de natură, ci parte integrantă din ea. „Băile de pădure” sunt adevărate medicamente naturale pentru sănătatea noastră.)

  • Dar pădurea de oameni? (aici puteți sublinia importanța rezervațiilor, a protejării prin parcuri naționale bine administrate precum Parcul Natural Bucegi, a activității rangerilor, a reîmpăduririlor etc.)

Tema sugerată:

  • Invitați elevii la o activitate de plantare sustenabilă - poate fi o plantă sau un pom, în grădină, în curtea școlii sau într-un borcan. Încurajați-i să facă echipă și să lase un mesaj care să îi inspire și pe alții, în urma acestei lecții.

Lecția 3-1: Text
bottom of page