top of page

Lecții din străinătate

    Toamna 2021 a adus o nouă serie de 7 lecții multidisciplinare ”Educație la Înălțime” realizate cu drona din diferite locuri ale țării și prima lecție realizată din străinătate.

Anul 2021 a fost încheiat cu o premieră absolută la nivel mondial: prima lecție transmisă cu profesorii aflați într-o țară, iar elevii în alta. Echipa ”Educație la Înălțime” a zburat înapoi în timp ca să aducă în clasele elevilor din România un loc de legendă: TROIA. Unul dintre cele mai cunoscute monumente UNESCO, locul unde a luat naștere una dintre cele mai fascinante povești ale umanității, o poveste despre curaj, ambiție, loialitate și determinare! Un conflict epic, cu eroi legendari și personaje mitologice, o confruntare care a traversat secolele, înflăcărând imaginația oamenilor și inspirând capodopere.

   Peste 3 luni pentru pregătirea lecției și a detaliilor tehnice pentru transmisie, peste o mie de kilometri parcurși de profesori pentru a ajunge la locul lecției, o echipă complexă de profesioniști de televiziune și echipamente video performante, similare unei transmisiuni sportive de anvergură. În urma unui concurs, trei școli din România au câștigat dreptul de a intra în direct cu profesorii de la Troia și cu invitatul lor special, nimeni altul decât șeful echipei de arheologi, care cercetează de peste 30 de ani acest complex sit arheologic.

   Lecția de la Troia a făcut ea însăși istorie, devenind prima lecție transmisă din străinătate, urmărită de peste 50 de mii de elevi.

Toamnă 2021: List

Lecția 7: TURNUL EIFFEL
DIN PARIS

     Vinerea aceasta este lecția cea mare și înaltă! ”Ce n-a văzut Parisul”. Echipa ”Educație la Înălțime” urcă în Turnul Eiffel pentru o lecție eveniment, prezentată de doi profesori de vocație, Irina Constantinescu și Marcel Bartic. Aducem lumea în clasele a zeci de mii de elevi din România și Republica Moldova și îi purtăm pe malurile Senei, prin istorie, tehnică și artă. 
 

     Lecția va cuprinde un tur special al Turnului Eiffel și concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei.  

 

     În cadrul lecției - care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime - elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de la Paris.

Paris