top of page

Întrebări frecvente

Întrebări Frecvente: Support

Care sunt temele lecțiilor? Cu ce discipline se corelează?

Lecțiile ”Educație la Înălțime” sunt multidisciplinare și sunt gândite să privească un subiect sau o temă din perspective surprinzătoare. În funcție de calendarul anunțat, veți descoperi o varietate de discipline la care pot fi urmărite lecțiile ”Educație la Înălțime” - istorie, geografie, biologie, cultură civică, educație socială, dezvoltare personală, fizică, istoria Holocaustului.

Pot avea acces la lecția filmată și după difuzarea ei?

Desigur. Nu doar la lecția filmată, pe care o veți găsi pe canalul nostru de YouTube, dar ulterior, și la alte materiale din cadrul proiectului (clipurile cu experimentele filmate, proiecte de lecție, alte materiale de ajutor pentru extindere și consolidare).

Pot participa și elevi de clase mai mici?

Da, vă încurajăm să participați și cu elevi de clase mai mici de 9 ani, vârsta recomandată pentru a înțelege lecțiile. Dumneavoastră decideți dacă lecția este potrivită pentru nivelul clasei.

Pot participa dacă sunt părinte?

Da, lecțiile vor fi difuzate pe YouTube și Facebook și accesibile oricui, iar înregistrările vor rămâne pe canalul de Youtube Educație la Înălțime la care vă invităm să vă abonați pentru a fi la curent cu cele mai proaspete vești.

Cum pot participa mai multe clase simultan din școală?

În oricare dintre două variante:

  • vă grupați într-o singură sală, de unde puteți proiecta pe un ecran / perete, folosind videoproiectorul, ecranul laptopului, lecția;

  • fiecare profesor proiectează în propria clasă, pentru elevii din clasă, lecția de pe YouTube sau de pe Facebook (dacă fiecare clasă este dotată cu videoproiector, laptop/calculator conectat la internet).

Dar dacă nu sunt din România?

Ne adresăm profesorilor vorbitori de limbă română, indiferent dacă sunt din România, Republica Moldova sau alte țări.

Putem beneficia de un acord de parteneriat cu școala?

Intrarea dvs în direct ca profesor-gazdă înseamnă parteneriatul în acest proiect. Logistic, nu putem susține o birocrație specială și nici nu încurajăm hârtii care complică viața tuturor. Dacă profesorul consideră lecția ca o sursă de învățare care îi sprijină demersul didactic, atunci nu mai avem nevoie de niciun mediator. Aveți autonomie ca profesor și sperăm să vă bucurați de ea, alături de copiii dvs! În cazuri excepționale (profesori care au nevoie de o dovadă că s-au înscris în proiect pentru a-și convinge colegii/directorii să organizeze mai bine sala sau să facă ajustări la orar), putem oferi un document digital de acest fel.

Cum sunt selectați profesorii-creatori?

Procesul de selecție pentru profesorii-creatori ai următorului sezon s-a încheiat. Selecția a inclus:

  • un video de 3 minute cu prezentarea unei părți dintr-o lecție, așa cum ei ar face dacă ar fi în direct. Subiectul este alegerea profesorului și e necesar să fie prezentat din altă perspectivă decât cea clasică. Clipul poate fi filmat cu telefonul, în format landscape;

  • link către un proiect în care au fost implicați sau link-ul portofoliului cu activitățile profesionale;

  • un text de 150 de cuvinte care să răspundă la întrebarea: ce vă motivează să fiți gazdă pentru o lecție Educație la înălțime?

bottom of page