Coordonator

Irina Constantinescu_edited.jpg

Irina Constantinescu

Coordonator rețea profesori

   Directoarea școlii Matei Gr. Vlădeanu din Cândești-Vale, Dâmbovița, profesor de geografie și istorie, fondator și director executiv pro-bono al Fundației Comunitate Dâmbovița. Este membru activ al comunității Aspire Teachers din 2016, lider regional pentru comunitatea de practică a profesorilor deschiși să învețe și să colaboreze și parte din rețeaua Edu Networks. Coordonează profesorii din cadrul proiectului „Educație la înălțime”. Mai multe despre Irina, aici.

 

Profesori

EBG09122.JPG

Adriana Balaj

   este profesoară de istorie din Timișoara, profesor-creator în proiectul-pilot „Educație la înălțime”, alumnă Aspire Teachers și proaspăt laureată Merito. A studiat la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, specializarea Istorie. În predare îmbină faptele istorice cu arta, povestea sau jocul. Face naveta la trei școli: Școala Gimnazială Ghiroda, Școala Gimnazială Checea, Școala Gimnazială Iecea Mare, dar și la Școala Babel, unde facilitează și atelier de istorie în cadrul programului de afterschool. Mai multe despre Adriana, aici.

5f1f8f6f-67f3-4fb5-83bf-b4b4fd949be6.jpg

Cristina Dudan

   este profesoară de biologie la Colegiul Național „Radu Negru” din Făgăraș, laureată Merito. În Sibiu a urmat Facultatea de Științe ale Naturii, Ecologie și Protecția Mediului. Gândește în proiecte mari, prin care elevii să vadă că ceea ce învață la școală se aplică în viața de zi cu zi, proiecte în care biologia se combină cu desenul ori geografia. Mai multe despre Cristina, aici.

EBG09392.JPG

Marcel Bartic

   predă istorie de 17 ani, scrie articole despre educație în publicații precum Republica și are o emisiune săptămânală la Europa FM. “Sunt la catedră de prin 2004, am predat pentru prima dată istorie unor copii din Școala Gimnazială Grozești, de pe malul Prutului. Am stat aproape doi ani acolo și a fost cred, cea mai bună școală de pedagogie pentru mine. Au urmat câțiva ani în care am predat și în alte școli din mediul rural, undeva, prin 2000, m-am titularizat în București, după 2-3 ani am început să mă conectez la învățământul particular, unde oportunitatea pentru mine a fost de a interacționa cu alte sisteme de învățământ, cu alte principii.”

site.jpeg

Adriana Lefter

   este învățătoare și directoare la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din 2011. Este formator CCD Galați, Ambasador eTwining, Ambasador Scientix, „Creator de educație” premiată în 2019 programul național CRED pentru proiectul cu tema Abordarea STEM în învățământul primar. Adriana este membră Aspire Teachers din 2017. A absolvit Liceul Pedagogic „Costache Negri” Galați, Facultatea de Științele Educației la Universitatea București și urmează cursuri de Management Educațional la Universitatea București. Mai multe despre Adriana, aici.

Nicu Bujor.JPG

Nicu Bujor

  este învățător la Școala „Mihail Sadoveanu” din Bacău. Lecțiile lui sunt un spectacol, nu degeaba are în cv  experiența de manager în organizarea spectacolelor Gașca Zurli. Printre proiectele create de el se numără seminarul pentru părinți „Pregătit pentru pregătitoare", în care demontează mituri despre clasa pregătitoare, și „Povești matematice", o abordare diferită a matematicii pentru învățământul primar. Are în plan un program de schimbare a percepției despre școală și învățare și un „Ghid de energie" pentru profesori.

CristinaCiocoiu.png

Cristina Ciocoiu

  este profesor titular de geografie, pasionată de călătorii și lectură, cu o experiență de 13 ani, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova. Îi place să predea orele de geografie mai ales în aer liber, îmbină metodele moderne de învățare cu tehnologia și urmărește o predare centrată pe elev pentru a dezvolta competențele secolului 21. Cristina coordonează în propria școală Programul Mondial Eco-Școală, Programul Național Patrula de Reciclare. De asemenea, este responsabila Comisiei Multiplicatorul Informației Europene, astfel că pasiunea de a călători le-a insuflat-o și elevilor săi atrași de proiectele Erasmus+.

Ioana.png

Ioana Hochia

   este învățătoare la Colegiul de Arte din Baia Mare și alumă Aspire Teachers. În urmă cu 14 ani și-a dat seama ca îi place să lucreze cu copiii. Este fondatoarea centrului EdukAction din Firiza, unde a dezvoltat împreună cu partenerul său, Adi, un adevărat hub educațional pentru copiii din familiile modeste. Îi place să lucreze cu copiii și se implică ori de câte ori e nevoie. Faptul că ajută îi dă încredere și o determină să meargă mai departe.

Screenshot+2021-06-14+at+15.34.32.png

Antoneta Împușcatu

   este profesoară de fizică, chimie și biologie la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul I. C. Brătianu, județul Tulcea, și din 1996 este directoarea școlii, laureată Merito. Absolventă a Facultății de Chimie-Fizică din cadrul Universității București în anul 1988, predă științe exacte plecând de la experimente, exemple din jur, din gospodărie și apoi deduce împreună cu elevii adevărurile științifice. Locuiește în Galați și face naveta zilnic cu bacul pentru a ajunge la școală mică ce găzduiește și îndrumă 102 copii. Mai multe despre Antoneta, aici.

sf+gheorghe_edited.jpg

Adnana Pătrășcoiu

   este directoarea Școlii Gimnaziale din Sfântu Gheorghe și profesoară de limba franceză, limba engleză, limba română și coordonatoarea cercului de ecologie din școală. Este co-autoarea mai multor auxiliare didactice pentru limba și literatura română, ghiduri de educație ecologică, programe de discipline opționale având ca tematică Dunărea și Delta Dunării și protejarea mediului înconjurător. Consideră că este esențial ca elevii să înţeleagă inter-relaţiile dintre oameni şi mediul înconjurător, să fie conştienţi de relaţia lor cu natura şi mai ales să joace un rol activ în protecţia mediului înconjurător.