top of page

Lecția 5: COMUNITĂȚI DURABILE LIVE DIN FĂGĂRAȘ, TRANSILVANIA

3 iunie, 2021

A cincea lecție a fost fi transmisă joi, 3 iunie, la ora 11:00. Am fost în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor, din Porumbacu de Sus, Țara Făgărașului, județul Sibiu, pentru o lecție cu drona despre orașe și comunități durabile, obiectivul nr. 11 de dezvoltare durabilă.

Gazda lecției a fost Cristina Dudan, profesoară de biologie din Făgăraș, profesor-creator în proiectul-pilot „Educație la înălțime”, alumnă Aspire Teachers, profesoară Merito și i-a avut ca invitați pe:

Am cunoscut locuri, tradiții și oameni care au ales să se implice în protejarea tradițiilor sau a patrimoniului ca formă de dezvoltare durabilă a întregii comunități. Copiii au avut ocazia să reflecteze la modul cum pot oamenii să valorifice potențialul patrimoniului și al resurselor naturale pentru dezvoltarea unei comunități durabile, fie că e vorba despre restaurarea unor case, sau țesături reinventate într-o formă modernă.

Lecția s-a adresat copiilor de 9-14 ani, în special, dar pentru prima dată am avut alături de noi și copiii unei grădinițe din Slatina, dar și elevi de liceu.

Lecția 5-1: About

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.

Lecția 5-1: Text
bottom of page