top of page

Lecția 6: ENERGIE CURATĂ LIVE DIN TULCEA, DOBROGEA

10 iunie, 2021

Lecția 6 a fost transmisă joi, 10 iunie, de la ora 11:00! Am transmis în direct din parcul eolian de la Topolog, județul Tulcea, și am vorbit despre obiectivul de dezvoltare durabilă Nr. 7 - Energie curată la prețuri accesibile.

Gazda lecției a fost Antoneta Împușcatu, directoare, profesoară de fizică, chimie și biologie la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul I. C. Brătianu, Tulcea și laureată Merito. Și l-a avut ca invitat pe inginerul Sorin Zamfir, supervizor zonal la Enel Green Power, care a prezentat o eoliană și a răspuns la întrebările elevilor.

Ora în direct a inclus filmări cu drona din parcul eolian din Topolog, jocuri, interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și trei experimente.

Lecția s-a adresat copiilor cu vârsta de 9+ ani. Împreună am descoperit metode fascinante prin care putem obține energia electrică, idei și soluții prietenoase cu mediul care sunt deja aplicate în diferite colțuri ale lumii. 

Lecția 6-1: About

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.

Lecția 6-1: Text
bottom of page