Lecția 6: ENERGIE CURATĂ LIVE DIN TULCEA, DOBROGEA

10 iunie, 2021

Lecția 6 a fost transmisă joi, 10 iunie, de la ora 11:00! Am transmis în direct din parcul eolian de la Topolog, județul Tulcea, și am vorbit despre obiectivul de dezvoltare durabilă Nr. 7 - Energie curată la prețuri accesibile.

Gazda lecției a fost Antoneta Împușcatu, directoare, profesoară de fizică, chimie și biologie la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul I. C. Brătianu, Tulcea și laureată Merito. Și l-a avut ca invitat pe inginerul Sorin Zamfir, supervizor zonal la Enel Green Power, care a prezentat o eoliană și a răspuns la întrebările elevilor.

Ora în direct a inclus filmări cu drona din parcul eolian din Topolog, jocuri, interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și trei experimente.

Lecția s-a adresat copiilor cu vârsta de 9+ ani. Împreună am descoperit metode fascinante prin care putem obține energia electrică, idei și soluții prietenoase cu mediul care sunt deja aplicate în diferite colțuri ale lumii. 

 

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.