top of page

Lecția 7: EDUCAȚIE DE CALITATE LIVE DIN MĂRĂȘEȘTI

17 iunie, 2021

Lecția 7 a fost transmisă joi, 17 iunie, de la ora 11.00, din regiunea Moldovei, la Mausoleul de la Mărășești, județul Vrancea. Am vorbit despre două obiective de dezvoltare durabilă, Nr. 4 și 5 - Educație de calitate și Egalitate de gen.

Gazda lecției a fost Adriana Lefter, învățătoare și directoare la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci, membră Aspire Teachers. Comandorul (în rezervă) Dorel Chiș, fondator al Muzeului Aeronauticii Moldovei în Tecuci, ne-a făcut un tur al muzeului. Membrii echipei de robotică THOBOR din Tecuci, coordonați de mentorii Adriana Ciocănel și Drăgan Oliwer, au prezentat o demonstrație în cadrul lecției , iar mentorii au participat la desfăşurarea orei. Am adus în prim plan educația STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), astăzi accesibilă tuturor în România, indiferent de gen. Participanții au văzut filmări cu drona de la Mausoleul din Mărășești, povești despre oameni remarcabili, despre inovație și tehnologie și s-au conectat cu cele trei școli câștigătoare din lecția trecută, pe Zoom.

În urma lecției, participanții pot să:

  • identifice oameni și invenții remarcabile din istorie care au schimbat lumea

  • recunoască importanța accesului echitabil la educație indiferent de gen și mediu social

  • analizeze exemple de dezvoltare a competențelor prin STEM (Science, Technology, Engineering, Maths)

Lecția 7-1: About

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.

Lecția 7-1: Text
bottom of page