top of page

Lecția 8: ACȚIUNE CLIMATICĂ LIVE DIN SAHARA OLTENIEI

24 iunie, 2021

Lecția 8 și ultima din acest an școlar a fost transmisă joi, 24 iunie, de la ora 11:00, de la Dăbuleni, județul Dolj. Zona este supranumită „Sahara Olteniei” din cauza deșertificării, un fenomen care a fost și tema lecției - obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 13 - Acțiune climatică.

Gazdă a fost Cristina Ciocoiu, profesoară de geografie la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, și i-a avut ca invitați pe Adrian Cozeca, profesor, și Aurelia Diaconu, directoarea Stațiunii de Cercetare din Dăbuleni.

Mii de elevi și profesori din toată țara conectați prin Zoom și YouTube Live au învățat despre impactul deșertificării și al schimbărilor climatice, prin povești surprinzătoare, experimente demonstrative, interviuri și jocuri. Cristina Ciocoiu și invitații săi au explicat cum se produce deșertificarea, ce consecințe are și ce putem face pentru a opri fenomenul ce se răspândește la nivel mondial, inclusiv în țara noastră. 

Proiectul național este susținut de Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina. 

Lecția 8-1: About

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.

Lecția 8-1: Text
bottom of page