top of page

Lecția 2: ISTORIE ȘI COMUNITĂȚI DURABILE -CETATEA ALBA IULIA

23 mai, 2022

   Vă așteptăm luni, 23 mai, de la ora 11, în cea mai mare clasă din România.  Drona ”Educație la Înălțime” va zbura deasupra cetății Alba Iulia, într-o călătorie fascinantă despre istorie, comunitate, educație și creativitate. Tema lecției este Oraşe şi comunităţi durabile, care este obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 11.

Lecția 1-1: About

Descrierea lecției

   Lecția este  prezentată de către profesorii Adriana Bălaj (profesor de  istorie Școala Gimnazială nr. 1 şi Școala Gimnazială Babel, Timişoara, laureată MERITO 2021) și Daniela Cetean (profesor de istorie la Colegiul Național  Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia).

  Lecția este realizată din cetatea Alba Iulia, include un joc de tip treasure hunt/vânătoare de comori, o demonstrație realizată de o trupă de reconstituire istorică din epoca romană, interviuri cu personaje care au călătorit în timp din istorie, zboruri cu drona, reportaje speciale despre momentele istorice care au avut loc în cetate. În cadrul lecției trei clase din țară intră în direct prin Zoom cu profesorii de pe teren, adresează întrebări invitaților și participă la un concurs cu premii.

    Ca să puteți să introduceți elevii în tema lecției, atașăm acestui mesaj sinopsisul lecției cu toate momentele importante.

Lecția 1-1: Text
bottom of page