top of page

Lecția 4: FENOMENUL MIGRAȚIEI - FUGA DIN COMUNISM - CAZANELE DUNĂRII

21 octombrie, 2021

Fără Sărăcie (ODD 1)

Muncă Decentă și Creștere Economică (ODD 8)

   Joia aceasta aduce o nouă lecție multidisciplinară marca “Educație la Înălțime” pentru cele peste două mii de clase din țară și din Republica Moldova înscrise în proiect. 

   O transmisiune în direct de la Cazanele Dunării, cu un profesor de top, Marcel Bartic, despre fenomenul migrației din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre. Despre sutele de mii de români care și-au riscat viața în anii comunismului încercând să treacă granița spre o viață liberă.

   

   Joi, de la ora 11, în direct, pe canalul YouTube Educație la Înălțime.

Lecția 1-2: About

Descrierea lecției

   Lecția este prezentată de un nou profesor în proiect, Marcel Bartic, care predă istorie de 17 ani, scrie articole despre educație în publicații precum Republica și susține o emisiune săptămânală la Europa FM.

   Lecția va fi transmisă de la Cazanele Dunării și este gândită pentru a fi accesibilă și copiilor mai mici. Transmisia îi va purta pe copii în istorie ca să descopere de la primele migrații din preistorie până la migrațiile din zilele noastre. Copiii vor afla despre sutele de mii de români care și-au riscat viața în anii comunismului încercând să treacă granița spre o viață liberă. Transmisia în direct va avea un invitat special, doamna Brîndușa Armanca, autoarea unui film documentar și a unei cărți cu titlul ” Frontieriștii”.

   Lecția va cuprinde zboruri cu drona, reportaje, concursuri.

   Transmisia în direct prin YouTube Live va începe joi, la ora 11 și va avea momente de interacțiune cu participanții conectați live pe YouTube (prin SMS), dar și cu trei școli conectate prin Zoom (din Baia Mare, Botoșani și din Comuna Rediu, jud. Galati)

Lecția 1-2: Text
bottom of page