top of page

Lecția 7: LIVE DE LA CETATEA MEDIEVALĂ SIGHIȘOARA

11 noiembrie, 2021

Orașe și comunități durabile (ODD 11)

   În săptămâna în care elevii din România revin la școală după o vacanță forțată, drona ”Educație la Înălțime” zboară deasupra unei cetăți impresionante: Sighișoara. Una dintre puținele cetăți medievale din Europa locuită permanent, care a rezistat de-a lungul secolelor datorită modului de administrare, fiecare din cele 14 turnuri aparținând unei bresle meșteșugărești.

 

Lecția 1-2: About

Descrierea lecției

   Profesoara Cristina Dudan, laureată Merito, aflată la a treia experiență ”Educație la Înălțime” va transmite în direct o lecție despre orașe și comunități durabile.

   Iar ca surpriză, unul dintre concursurile din cadrul transmisiei va avea ca premiu special un atelier de biologie susținut chiar de profesoara Cristina Dudan la școala care va câștiga. 


   Elevii vor învăța despre rolul comunității, importanța păstrării identității locale, despre agricultura ecologică și despre produselor locale realizate de micii fermieri. Concursul prin SMS din cadrul transmisiei va avea ca premiu special un atelier de biologie susținut chiar de profesoara Cristina Dudan la școala care va câștiga.

Lecția 1-2: Text
bottom of page