top of page

Lecția 8: AURUL DIN MUNȚII APUSENI

06 iunie, 2022

   Luni, de la ora 11, o nouă lecție multidisciplinară, care îi va purta pe copii prin folclor, mitologie și prin povești, pentru a afla semnificația aurului, dar și prin istorie, pentru a afla cum aurul a influențat istoria Daciei și a Transilvaniei. Lecția are la bază Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 12: Consum și producție responsabile

Lecția 1-1: About

Descrierea lecției

     Lecția include un tur al unui muzeu unic în Europa, Muzeul Aurului din Brad, experimente, interviuri, concursuri și este realizată de  către profesoarele Irina Constantinescu - coordonator rețea profesori ”Educație la Înălțime”, profesoară de istorie și geografie la Școala Gimnazială ,,Matei Gr. Vladeanu" Cândești-Vale Dâmbovița și Sofia Gașpar - profesoară de istorie la Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” din Deva.

   Lecția este filmată în așa-numitul ,,patrulater al aurului", o zonă din Munții Apuseni devenită celebră datorită extragerii aurului încă din cele mai vechi timpuri. Lecția urmărește prezentarea acestui metal prețios și a modurilor prin care a fost strâns și scos la suprafață, din antichitate până în zilele noastre.

    Ca să puteți să introduceți elevii în tema lecției, atașăm acestui mesaj sinopsisul lecției cu toate momentele importante.

Lecția 1-1: Text
bottom of page