top of page

Lecția 1: DELFINII DIN MAREA NEAGRĂ

6 noiembrie, 2023

ODD 14: VIAȚĂ ACVATICĂ

ODD 6: APĂ CURATĂ ȘI SANITAȚIE

      Luni deschidem sezonul ”Educație la Înălțime” cu o lecție care va ajunge la inimile copiilor. Profesorii Mirela Spiță și Nicu Bujor realizează la Delfinariul din Constanța o lecție multidisciplinară despre a doua specie ca inteligență după oameni: delfinii.

Descrierea lecției

     Lecția le va dezvălui elevilor informații despre Marea Neagră și diversele nume pe care le-a purtat de lungul vremurilor, despre viețuitoarele Mării Negre și despre efectele poluării asupra lor,  despre speciile de delfin și nivelul lor de inteligență. 

     Lecția va cuprinde demonstrații spectaculoase ale definilor de la Delfinariul din Constanța. 

      În cadrul lecției - care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime - elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

      Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.  

bottom of page