top of page

Lecția 2: CIVILIZAȚIA LEMNULUI 
ÎN MARAMUREȘ

8 noiembrie, 2023

ODD 11: ORAȘE ȘI COMUNITĂȚI DURABILE

      ”Educație la Înălțime” aduce miercuri în clasele elevilor din toată țara și din Republica Moldova un tărâm de poveste: Maramureșul. O lecție multidisciplinară despre civilizația lemnului, prezentată de profesorii Ioana Hochia și Irina Constantinescu de la Muzeul Satului din Maramureș. 

Descrierea lecției

    O lecție cu cântece, jocuri și ghicitori, cu invitați speciali care le vor dezvălui elevilor secretele artei lemnului în Maramureș și legătura specială pe care maramureșanul o are cu lemnul. Copiii vor afla informații despre monumentele din Maramureș intrate pe lista UNESCO și despre Cimitirul Vesel de la Săpânța. 

      În cadrul lecției - care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime - elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

      Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.  

bottom of page