top of page

Lecția 3: FEMEILE CELEBRE DIN ISTORIA ROMÂNIEI - LUPTA PENTRU DREPTURILE FEMEILOR - LIVE DE LA CASTELUL BRAN

14 octombrie, 2021

Egalitatea de gen (ODD 5)

Realizarea egalităţii de gen şi împuternicirea tuturor femeilor şi a fetelor. Egalitatea între genuri poate fi considerată un indicator pentru societăţile dezvoltate. Populaţia globală include peste 50% femei, totuşi, există numeroase inegalităţi între persoanele de sex masculin și cele de sex feminin, de exemplu salarii mai mici, violenţă domestică, probleme de emancipare.

Lecția 1-2: About

Descrierea lecției

Lecția este prezentată de Adriana Bălaj, proaspăt laureată Merito, aflată la a treia lecție ”Educație la Înălțime”.

   Lecția este transmisă de la Castelul Bran, unul dintre locurile favorite ale Reginei Maria, un exemplu de curaj, de diplomație și de bunătate. Lecția îi va purta pe copii în istorie ca să descopere cum, datorită forței lor, bărbații au impus un sistem de conducere patriarhal, care a dus la anularea drepturilor femeilor. Vom urca apoi în timp și vom ajunge la mișcarea pentru drepturile femeilor și la situația din zilele noastre. Lecția va cuprinde un joc-experiment, reportaje, concursuri cu întrebări și un segment dedicat unui invitat.

   Ca de obicei, lecția va include și un concurs la care așteptăm răspunsurile elevilor dvs. la numărul de WhatsApp 0754 638 636.

   Transmisia în direct prin YouTube Live va începe joi, la ora 11 și va avea momente de interacțiune cu participanții conectați live pe YouTube (prin WhatsApp), dar și cu trei școli conectate prin Zoom (din MIercurea Ciuc, Brăila și Piatra Neamț).

Lecția 1-2: Text
bottom of page