top of page

Lecția 6: CAPITALA CULTURALĂ EUROPEANĂ 2023: TIMIȘOARA 

22 noiembrie, 2023

ODD 11: ORAŞE ŞI COMUNITĂŢI DURABILE

   Miercuri, 22 noiembrie, de la ora 10,  ”Educație la înălțime” vă propune o lecție eveniment despre Capitala Culturală Europeană 2023: Timișoara. 

   Drona ”Educație la Înălțime” va zbura deasupra celor mai interesante locuri ale orașului și celor mai spectaculoase evenimente culturale. 

Descrierea lecției

      Profesoara de istorie Adriana Bălaj va face un adevărat tur al orașului și le va spune elevilor cum și-a scris povestea Timișoara. Elevii vor descoperi multiculturalitatea acestui oraș fascinant, care s-a dezvoltat prin conviețuierea în armonie a unor oameni de naționalități diferite. 

    Cum Timișoara este orașul simbol al Revoluției din 1989, lecția cuprinde și o vizită la Memorialul Revoluției. Momentul culminant al lecției este vizitarea expoziției anului în România, cea dedicată lui Constantin Brâncuși. 

      În cadrul lecției - care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime - elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorul de pe teren și cu invitații săi.

      Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.  

bottom of page