top of page

Lecția 7: REFUGIAȚII

27 noiembrie, 2023

    Luni, 27 noiembrie, de la ora 10,  ”Educație la înălțime” vă propune o lecție despre solidaritatea cu cei forțați de războaie și dictaturi să își părăsească țara natală: refugiații. 

 

    O lecție de suflet realizată de profesorii Mirela Spiță și Marcel Bartic la unul dintre centrele din Iași pentru refugiații ucrainieni.

Descrierea lecției

   Elevii vor afla informații despre numărul de refugiați la nivel mondial, despre drepturile internaționale conferite acestora și despre cum putem să îi ajutăm și să alinăm din suferința acestor oameni. 

 

     Locul de realizare a lecție a fost ales special de către profesorul de istorie Marcel Bartic pentru că Iași este orașul în care românii au fost ei înșiși refugiați pe parcursul primului război mondial.

În cadrul lecției - care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime - elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

      Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.  

 

      Tema lecției vizează mai multe Obiective de Dezvoltare Durabilă și este realizată cu sprijinul UNICEF.

bottom of page