top of page

Lecția 8: CASTELUL CORVINILOR

29 noiembrie, 2023

ODD 11: ORAŞE ŞI COMUNITĂŢI DURABILE

      Porțile celui mai frumos castel medieval din Europa de Est se deschid miercuri, de la ora 10 pentru toate școlile din România și Republica Moldova într-o lecție de poveste ”Educație la Înălțime”.

Descrierea lecției

    Profesoarele Sofia Gașpar și Consuela Colțan vor cerceta toate sălile și turnurile Castelului Corvinilor din Hunedoara și vor scoate la iveală legende și povești uitate. 
    O lecție care ne va arăta cum un monument istoric poate să dea identitate unui oraș și să fie sprijinul comunității în vremuri de restriște.  

    Lecția va dura 45 de minute și va fi transmisă miercuri, de la ora 10 pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook ”Educație la Înălțime”.

      În cadrul lecției, elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

      Lecția va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.

bottom of page